2020-10-19 09:40:46 Ndryshimi i fundit: 2020-10-19 09:40:46

Spending Data Albania - Hedh dritë mbi raste në konflikt interesi. Një deputet rrezikon ti hiqet mandati

7 vite me pare
share()?>
Prej nëntë muajsh projekti ynë Spending Data Albania publikon çdo transaksion si pagesë me para publike për përfitues dhe klient të institucioneve buxhetore. Të dhënat kanë informuar qytetarin shqiptarë se si shpenzohen paratë e taksave dhe aseteve publike.  Njëkohësisht individët mund të njohin klient që ofrojnë shërbime me pagesë për institucione buxhetore dhe rast pas rasti të vlerësojnë nëse dukshëm ka fakte mbi raste nepotizmi apo konflikti interesi.

Konkretisht përfaqësues të opozitës sikurse medias kanë gjetur në publikimet e  Transaksione Thesari nga Spending Data Albania një rast që krijon dyshime të dukshme për paligjshmëri dhe konflikt interesi.

Një nga kompanitë private themeluar dhe më herët pronë e deputetit socialist Koco Kokëdhima rezulton që ka përfituar nga kontrata me një numër të madh institucionesh buxhetore në kohën kur deputeti ishte njëkohësisht edhe aksionar dhe pronar i kompanisë Abissnet.

Tabelat e aplikacionit Transaksione Thesari janë publikuar në faqet e para të gazetave ndërsa ish kryetari i partisë më të madhe opozitare, deputet i kuvendit z. Sali Berisha ka paralajmëruar në rrjete sociale se me këto fakte të publikuara do ti kërkohet Gjykatës Kushtetuese të heqë mandatin e Deputetit Kokëdhima bazuar në nenin 70 pika 3 dhe 4 e Kushtetutës. Më parë në vitin 2009 për një rast të tillë i është hequr mandati një deputeti me vendim të gjykatës Kushtetuese.

Një nga artikujt mediatik që denoncon duke u bazuar në fakte të Spending Data Albania.

Kontratat e 'Abissnet-it' rrezikojnë mandatin e Kokëdhimës
Multimedia: Open Data Albania
Kategoria e medias: Website
Date publikimi: 30/09/2014
Titulli i publikimit: Spending Data Albania - hedh dritë mbi raste në konflikt interesi. Një deputet rrezikon ti hiqet mandati
Pershkrim i publikimit: Prej nëntë muajsh projekti ynë Spending Data Albania publikon çdo transaksion si pagesë me para publike për përfitues dhe klient të institucioneve buxhetore. Të dhënat kanë informuar qytetarin shqiptarë se si shpenzohen paratë e taksave dhe aseteve publike.
Download: Array
Kliko ketu per te lexuar artikullin tek media qe e ka publikuar
Dataset-et ne format excel :
    Dataset-et ne format XML, N3 :
      lajm